Maret Talk läheb tööle Ühendkuningriiki

Maret Talk
Maret Talk

Pikaaegne PERHi radioloogiakeskuse juht Maret Talk otsustas vastu võtta pakkumise Ühendkuningriikidest, kus alustab tööd tähtajatu lepinguga. Talk vastas sel puhul ka mõnedele Meditsiiniuudiste küsimustele.

Kuhu Te täpsemalt tööle asute? Kui pikaks ajaks? 
Lähen tööle Ühendkuningriiki, haiglasse, mis asub ca 80 miili Londonist põhjasuunas. Tööleping on tähtajatu. Hakkan sealgi tegelema peamiselt rinnahaiguste piltdiagnostikaga.

Kust tuli mõte minna? 
Minek kasvas välja juhusest. Viimasel Balti Radioloogia Kongressil esinesin ettekandega. Saalis oli endine kolleeg, kes nüüd töötab UK-s ning kellele mu loeng nii meeldis, et ta kutsus mind esinema ühele konverentsile Inglismaal. Seal tutvustas ta mulle oma haiglat ja peatselt tuli ka tööpakkumine.

Millised on ootused? 
Olen Eesti Onkoloogiakeskuses ja Regionaalhaiglas töötanud kokku 18 aastat, viimased 10 aastat radioloogiakeskuse juhataja ametis. See on pikk aeg. Tundsin Inglismaale töölemineku plaanis uut väljakutset ja arenguvõimalust. Ega PERH mind ka tagasi ei hoidnud. Loodan, et senised töökogemused aitavad mul Inglismaal kiiresti kohaneda. Haigused on samad ja diagnostikavõimalused sarnased. Palk ja pension on suuremad, puhkus on pikem ja täiendkoolituse võimalused on avarad.

Millised on Teie varasemad kontaktid selle asutusega olnud? 
Jah, olen sealsete töötingimuste, aparatuuri ja kolleegidega juba tutvunud. Mõni aasta tagasi viibisin kuuaega ühe Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri „fellowship“ programmiga Liverpooli Kuninglikus Haiglas, seega brittide haiglatöö kogemus on mul juba olemas.

Kas seal on ka Eesti kolleege ees? 
Jah, selles haiglas üks on. 

Kas Teil säilib mingi side ka PERHiga? 
PERH-i jääb maha palju häid kolleege, kellega koos töötada on olnud mulle au ja privileeg. Hea tunne on, et radioloogiakeskus on tänasel päeval tugev ja heatasemeline ning valmis edasisteks arenguteks, mida kaasaegne meditsiin piltdiagnostikalt vajab.

Millised saavad seal olema Teie argipäevad? 
Eks kõigepealt tuleb elamine sisse seada. London jääb 50-minutise rongisõidu kaugusele. Küllap tegevust jätkub. Saan ka oma golfimängu osavust kasvatada – golfiväljakud on lähedal.

Millal lahkute Eestist?
Lendan ära homme, 16.08. Kahju on, et ei saanud vastu võtta oma eaka tädi Lehte Taveli kutset tulla talle saatjaks 20. augusti presidendi vastuvõtule Kadrioru lossi roosiaeda. Tädi on kunagise kultuuritegelaste 40 kirja üks allakirjutanutest. Kahju on eriti ka seetõttu, et arste ju sellele kultuurirahva vastuvõtule kutsutute hulgast eriti ei leia.

Millest on kõige rohkem kahju loobuda, kui siit lähete? 
Töökoha vahetus teise riiki nõuab kindlasti väljumist oma „mugavustsoonist“ ehk sisseharjunud elurütmist. Loodan, et koduigatsusega saan hakkama, aga kindlasti ei välista ka Eestisse tagasitulemist.

Maha jäävad täiskasvanud tütar, vanemad, sõbrad... Õnneks võimaldab tänapäevane elektrooniline suhtlus kontaktis olla ka distantsilt. Aga ka oma vana koera Norbertit ei saa ma sinna esialgu kaasa võtta. Ilmselt hakkan puudust tundma meie ühistest jalutuskäikudest metsas.

Ehk nagu Eesti rahvatarkus ütleb: sööda hunti palju tahad, see vaatab ikka metsa poole.

 

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.