Autor: Violetta Riidas • 10. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadri Mägi: vaesus käib naisega kaasas kogu elutsükli 

10. aprillil tähistatakse Eestis võrdse palga päeva ja seoses sellega korraldab juba viiendat aastat Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon kampaaniat «Tilliga ja tillita». Kampaania pressikonverentsil selgitas ettevõtja ja kampaania kaaskorraldaja Kadri Mägi, et süvenev palgalõhe on eriti halb seetõttu, et mõjutab naise elu kuni pensionieani välja, kirjutas Naine24.

Kadri Mägi sõnul on Eestis palgalõhe suurimaks mõjutajaks horisontaalne segregatsioon. «Maakeeli tähendab see seda, et naised ja mehed töötavad erinevates sektorites ja naised on valdavalt nendes sektorites, kus palgatase on madalam. Need on klienditeenindus, sotsiaaltöö, haiglad, õpetajad, lasteaiakasvatajad,» tõi ta mõned näited. 

Lisaks on aga Mägi selgitusel oluline aspekt vertikaalne segregatsioon ehk see, kui naised töötavad küll meestega samas sektoris, ent palgatasemed on väga erinevad. Sõltuvad need ametikohast ja sellest, et ka ühel ametikohal on meeste ja naiste palgad erinevad. Sageli töötavad Mägi sõnul mehed ja naised ühes valdkonnas erinevatel ametikohtadel, naised reeglina madalamatel ametikohtadel ja mehed kõrgemal. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099