Autor: Violetta Riidas • 11. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas mikrolaineahi hävitab vitamiinid?

Igaüks teab, et vitamiinid on väga olulised. Samas liigub nende kohta ka mitmeid valearvamusi. Saksa väljaanne Bild otsustas kummutada mõned valearusaamad. 

1. Mikrolaineahi hävitab vitamiinidVale.  Mõned vitamiinid säilivad mikrolaineahjus isegi paremini kui keetmisel või küpsetamisel. Mikrolaineahjus ei kuumutata köögivilju nii kaua ja seetõttu säilivad seal paremini muidu kuumuse käes kergesti lagunevad vitamiinid nagu C ja B1. Oluline on köögivilju tehes kasutada võimalikult vähe vett ning sellest köögiviljapuljongist saab hiljem teha kastmeid. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099