Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Kas mikrolaineahi hävitab vitamiinid?
Igaüks teab, et vitamiinid on väga olulised. Samas liigub nende kohta ka mitmeid valearvamusi. Saksa väljaanne Bild otsustas kummutada mõned valearusaamad.
1. Mikrolaineahi hävitab vitamiinidVale. Mõned vitamiinid säilivad mikrolaineahjus isegi paremini kui keetmisel või küpsetamisel. Mikrolaineahjus ei kuumutata köögivilju nii kaua ja seetõttu säilivad seal paremini muidu kuumuse käes kergesti lagunevad vitamiinid nagu C ja B1. Oluline on köögivilju tehes kasutada võimalikult vähe vett ning sellest köögiviljapuljongist saab hiljem teha kastmeid.
Hea arst! Tule ja anna oma väärtuslik panus, et terviseraskustesse sattunud inimesed saaksid võimaluse elada võimalikult toimekat ja rahuldustpakkuvat elu!