11. aprill 2014
Ainult tellijatele

Talving: minu jaoks oli see tulemine uude keskkonda

Detsembri lõpus asus PERHi teadusjuhi ja EMO nõunikuna tööle professor Peep Talving, kes tuli Eestisse USAst. Intervjuus Meditsiiniuudistele nendib ta, et terviseametis vaadati teda kui tagasitulijat suurte silmadega. Ta soovib sellega olla eeskujuks ka teistele võõrsile läinud arstidele. 

Millised on esimesed kogemused PERHis, millised on erinevused?Minu jaoks oli see tulemine täiesti uude keskkonda, sest ehkki ma räägin eesti keelt aktsendita, pole ma varem Eestis arstina töötanud. Tulles ei teadnud ma midagi kohalikest digilugudest või kuidas röntgenuuringut tellida, aga see on õpitav. Hea on see, et vähemalt inimene on anatoomiliselt sama. Tulin ettepanekuga rajada PERHi erakorralise kirurgia profileeritud struktuur. Olen teinud oma ettepanekud kliiniku ja haigla juhtidele ja loodan, et protsess viib selleni. PERHi EMO on suhteliselt suurte mahtudega ning minu pakutud struktuur oleks vajalik ja saaks parandada erakorralist kirurgiat. PERH näeb enamikku Eesti haigetest, sest Lõuna regioon on väiksem. PERHi EMOs toimub umbes 75 000 visiiti aastas, see on isegi võrreldav minu kogemusega USAst. Los Angelese maakonna keskhaigla, kus ma töötasin, oli samuti avalik haigla ja sealt said abi ka kindlustamata inimesed, seega oli seal ka väga palju patsiente. LA County on väga kõrgelt kvalifitseeritud traumahaigla, mis ravis aastas 5000–6000 traumajuhtu ja nendest olid ca 2000 suurt ehk nn punast traumajuhtu. PERHis

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708