Autor: Violetta Riidas • 14. aprill 2014
Ainult tellijatele

Kaitsepolitsei näeb korruptsiooni ka meditsiinis

Kaitsepolitsei aastaraamatust selgub, et Kapo hinnangul on seotud majandusjulgeolekut ohustav korruptsioon eelkõige suurt mõjujõudu omavate ringkondade isiklike ärihuvidega. Sellest tulenevalt võidakse valida mitte riigile, vaid mõnele isikute rühmale kasulikud lahendused, kirjutas e.24.

«Peamine julgeolekuoht seisneb korrumpeerunud isikute pääsemises riigi osalusega strateegiliste äriühingute või sihtasutuste juhtimisse. Seejuures tuleb arvestada, et mitmed sihtasutused jagavad Euroopa Liidu tõukefondide vahendeid, mistõttu on nende tegevuse läbipaistvus oluline Eesti rahvusvahelise usaldusväärsuse säilitamisel. Samuti tuleb arvestada, et teatud majandus- ja tööstussfääris tegutsevad Eesti ettevõtted on ühtaegu ka ebasõbralike välisriikide huviorbiidis,» seisab aastaraamatus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708