Autor: Violetta Riidas • 14. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kett ihkab meie proviisoriapteekide turgu

8. aprilli Äripäevas ilmunud loos “Apteegid ahelatest vabaks“ torkab silma Soome domineeriva apteegiketi Yliopiston Apteekki Eesti tütarfirma juhi halvustav kommentaar proviisoritele apteekide tagasiandmise idee osas. Jääb mulje, nagu tahaks Soome apteegikett siinsed proviisoriapteegid hoopis välja suretada, kirjutas Äripäevas Eesti Apteekrite Liidu juhatuse liige Kai Kimmel.

Eesti Apteekrite Liidu poolt 2013. aasta detsembris ja varemgi korduvalt välja pakutud idee juurutada Eestis proviisoriapteekide süsteem tugineb just nimelt Soomes kehtiva proviisoripõhise apteegisüsteemi eeskujule. Liidu hinnangul saab vaid nii ühelt poolt kindlustada patsiendile sõltumatu ja kvaliteetse apteegiteenuse ning teiselt poolt – koos lisameetmetega – tagada ravimite kättesaadavuse üle Eesti.

Sarnastel põhjustel peavad oma praksise omanikeks Eestis olema perearstid, kes on esmatasandi tervishoiu lülid, nagu apteekridki. Lähedane süsteem on veel notaritel, advokaatidel, audiitoritel ja kohtutäituritel. Need on teenused, kus euroopaliku traditsiooni järgi loetakse sõltumatust kvaliteedi tagamisel eriti oluliseks, mistõttu on omandipiirangud laialt levinud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099