Autor: Siret Trull • 25. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DNA-päev näitab teaduse seoseid argieluga

Rahvusvahelist DNA-päeva tähistatakse täna geenivaramus ekskursioonide, loengute ja töötubadega. Nii lastele kui täiskasvanutele mõeldud põnev pärastlõuna kestab kella kolmest kella kuueni. Iga veerand tunni järel toimub kas ekskursioon, loeng või töötuba.

Küsimuse peale, miks niisuguseid DNA-le pühendatud päevi vaja on, vastas geenivaramu kommunikatsioonijuht Annely Allik, et kõik sellised üritused aitavad tuua teadust igapäevaelule lähemale, kirjutas Tartu Postimees.

«See, mis esmapilgul tundub ülimalt keeruline, võib väikesemateks osadeks lahutatuna ja lähedalt vaadatuna olla üsnagi mõistetav ja loogiline,» vastas ta. «Võib olla ka vastupidi. Selleks, et saada tarvilik info kätte, on vaja paljude eri lülide töö tulemus kokku panna.»

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099