Autor: Siret Trull • 30. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu polikliinikus jääb osa võimalusi kasutamata

Tartu linnapolikliinikus tõmbab enamik eriarste otsi kokku, sest linnale kuuluv polikliinik ei jäänud haigekassa korraldatud eriarstiabikonkursil sõelale kaheksal erialal kümnest ning aastaid seal eriarstil käinud patsientidel tuleb minna teistesse meditsiinifirmadesse.

Sugugi kõik patsiendid pole aga sellise otsusega rahul ning ka linnapolikliinikus töötavad arstid ei mõista, miks ajal, kui riik on võtnud suuna tervisekeskuste rajamisele, lammutati linnapolikliinikus aastatega üles ehitatud meditsiinikeskus, kirjutas Tartu Postimees.

 «Eriarstide kaotamine kesklinna polikliinikust on väga ebaõiglane tartlaste suhtes,» kinnitas sporditeadlane ja bibliograaf Aime Pärnakivi (79), kes on Gildi tänava polikliinikus reumatoloogi juures käinud ligi 40 aastat. «Järjekorrad olid lühikesed, polikliinikus oli kompaktne keskus, nüüd on eriarstid eri firmadesse linna pidi laiali pillutatud.» Peale selle on talle mõistetamatu, kuidas selline väga paljusid inimesi puudutav otsus tehakse lihtsalt ära, sellest isegi ei teavitata. «Lugesin polikliinikust kaduvatest eriarstidest lehest, pidasin seda uudist alguses hilinenud aprillinaljaks,» märkis Pärnakivi. Nii seda asja jätta ei saa, otsustas ta koos Tartu linnavolikogu endise liikme ja linnapolikliiniku patsiendi Veera Sirgiga, ning kodanikualgatuse korras hakkasid need kaks naist koguma allkirju kõigilt, kes soovivad, et linnapolikliinikus jätkuks eriarstide töö ning et inimeste mitmekülgset meditsiinilist teenindamist kesklinnas ei kaotataks. Peaminister Taavi Rõivasele, tervise- ja töövaldkonna ministrile Urmas Kruusele ja haigekassa Tartu osakonna direktorile Maivi Parvele saadetavale pöördumisele saab linnapolikliinikus allkirju anda 1. maini. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099