Autor: Siret Trull • 2. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leht: Kolmveerand ministeeriumi ametnikest sai mullu 13. palga

Ametnikele makstavad helded lisatasud pole kuhugi kadunud ka pärast seda, kui jõustus neid piirav seadus, näitavad ministeeriumide värsked palgaandmed.

Mullu kehtima hakanud uus avaliku teenistuse seadus andis ministritele vabad käed alluvate põhipalkade tõstmiseks, võimalus maksta lisatasu säilis aga muutuvpalga nime all, mida võib maksta tulemuslikkuse ja lisaülesannete eest või preemiaks, vahendasid ERR uudised Postimeest.

Eile avaldatud ministeeriumide palgaandmetest selgub, et mullu aprillist detsembrini maksis enim muutuvpalkasid sotsiaalministeerium, kus 13. palga või enamgi sai kolmveerand ametnikest. Ligikaudu sama usinad muutuvpalkade maksjad olid ka sise- ja rahandusministeerium, kultuuriministeerium jagas hulgale ametnikele ühe mõõduga 500-euroseid lisatasusid, haridusministeerium aga loobus muutuvpalgast täielikult. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099