Autor: Violetta Riidas • 21. mai 2014
Ainult tellijatele

Südame isheemiatõbi on maailmas peamine enneaegse surma põhjus

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) värske statistika järgi on kolm peamist enneaegse surma põhjust maailmas südame isheemiatõbi (arterite lubjastumisest tingitud südame verevarustuse probleem), alumiste hingamisteede nakkused (nagu pneumoonia ehk kopsupõletik) ja insult ehk ajurabandus, kirjutas Tarbija24.

Haiguskoormuse tõttu kaotatud eluaastate top 20s järgnevad neile enneaegse sünnitusega seotud komplikatsioonid, sooleinfektsioonid, HIV/aids, sünnitraumad, liiklusõnnetused, krooniline obstruktiivne kopsuhaigus, malaaria, kaasasündinud anomaaliad, vastsündinute sepsis ja nakkused, enesevigastamine, hingamisteede ja kopsuvähk, diabeet, tuberkuloos, maksatsirroos, vägivald, meningiit ehk ajukelmepõletik ning alatoitumus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708