Autor: Violetta Riidas • 27. mai 2014
Ainult tellijatele

Reniin-angiotensiinsüsteemi (RAS) toimivate ravimite kombineerimist on soovitatav vältida

Ravimiamet teatab, et Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee (Committee for Medicinal Products for Human Use - CHMP) kiitis heaks erinevatesse klassidesse kuuluvate RASi toimivate ainete kombineerimise piirangu. RAS on hormoonsüsteem, mis kontrollib vererõhku ja kehavedeliku hulka organismis.

RASi toimivad ained kuuluvad kolme peamisesse rühma: angiotensiini retseptorite blokaatorid (ARBid, tuntud ka sartaanidena), angiotensiini konverteeriva ensüümi inhibiitorid (AKE-inhibiitorid) ja otsesed reniini inhibiitorid, näiteks aliskireen. Mis tahes kahte neist klassidest kuuluvaid ravimeid ei soovitata omavahel kombineerida. Diabeediga seotud neerukahjustusega patsientidel (diabeetiline nefropaatia) tuleb eriti vältida ARBi kombineerimist AKE-inhibiitoriga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708