2. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

19 pereõde on koolitatud, aga 700 on veel koolitada

2011 oktoobris algas Tartu ülikooli täienduskoolituskeskuses 120 tundi kestev põhjalik e-kursus, millel osaleb 19 esimest pereõde. Kokku plaaniti koolitada 2012. aastal sada pereõde. Terviseameti registri järgi on Eestis üldse 718 pereõde, nii et koolitada oleks vaja tohutult inimesi.

Esimene kursus oli planeeritud kahes osas. Kliinilise farmakoloogia osas käsitleti farmakokineetikat, ravimvorme, ravimite koos- ja kõrvaltoimeid, ravimiregulatsiooni, ravimite kasutamist erinevates eagruppides jne. Kursuse kliinilises pooles käsitleti olulisemaid kroonilisi haiguseid ja nende puhul kasutatavaid ravimeid. Veebruaris lõppes kursus eksamiga, mille kõik sooritasid. Kursuse rõhk oli iseseisval tööl, loengusaalis kohtuti vaid kolmel korral.

 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708