Autor: Siret Trull • 2. juuni 2014
Ainult tellijatele

E-tervis tähendab lõputuid klikke tohututes andmebaasides

Kui regionaalhaigla IT-võimekas kirurg käib haiglas ringi iPad käes ja surfab vabalt operatsioonipiltide ning uuringutulemuste värvilises maailmas kui põnevas arvutimängus ja mõtleb koos haigla itimeestega üha põnevamaid «mänge» välja, liiguvad üleriigilised e-tervise andmebaasid teosammul, kirjutab Postimees.

E-tervise sihtasutuse juhatuse liige, arstiharidusega Raul Milli silmadesse tekib tuluke, kui ta maalib mõttes seinale pilti, kuidas arst näitab vastuvõtul patsiendile tema värvilist kopsupilti ja seletab, kuidas pilt võiks muutuda, kui patsient end ravib ja tervislikumalt elama hakkab. «Seesama pilt läheks digilukku ja kodus võiks patsient, näiteks Jüri Tamm pildi uuesti avada ja rahulikult vaadata ning sõbralegi näidata,»kujutleb Mill e-tervise tulevikku. Ei mingit poolladinakeelset juttu, millest vähesed patsiendid midagi mõistavad.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708