Autor: Siret Trull • 2. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengite äriideede võistluse võitsid psühholoogia populariseerijad

30. mail toimus TÜ majandusteaduskonnas teine äriplaanide ja -kontseptsioonide võistlus „Tudengite äriideede kaleidoskoop“. Esikoha ja 500 € suuruse toetuse sai psühholoogiabuss, mille eesmärk on tutvustada psühholoogiat ja tekitada huvi selle vastu, kuidas igapäevaseid probleeme selgitada teaduslikul viisil. Välja anti ka Tartu linna ja Tartu maavalitsuse eriauhind.

Kevadsemestri võistlusele esitati neli projekti- ja 13 ettevõtlusideed. Võistluse esikoha pälvis psühholoogiabuss, kus tegutsevad tudengid viivad läbi interaktiivseid harivaid ja meelelahutuslikke inimkatseid ning selgitavad tavakuulajale arusaadavalt, mis inimese ajus samal ajal toimub. Ettevõtetele suunatud esinemiste tulu rakendatakse koolikülastuste läbiviimiseks. „Kuna eelistasime meeskondi, kes on seotud Tartu ülikooliga, valisime võitjaks seltskonna, kelle tegevuse puhul on otsene seos ülikooliga ja kelle seas on suurim tudengite osakaal. Psühhobussil on selge visioon sellest, mis nad teevad ja kuidas asjaga edasi minna. Samuti on nad juba oma ideedest edasi liikunud, reaalselt tegutsenud ja midagi ära teinud,“ tunnustas žürii liige, TÜ ideelabori juht Kalev Kaarna.

Psühholoogiabussi esindanud Madli Uutma oli võidu üle väga õnnelik: „Meil on konkreetne plaan osta neli seadet, millega katseid edasi teha. Kokku maksavad need umbes 2500 eurot, aga kui ühegi saaks ära osta oleks juba hästi. Esimesena ostaks Mindflex’i aparaadi, millega saab mõttejõul vastast alistada.“ Järgmistest plaanidest rääkides tõi Uutma välja, et suvel koolitatakse Psühhobussi uusi liikmeid ning mõeldakse välja, harjutatakse uusi katseid ja tegevusi, et ikka hooga edasi minna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099