Autor: Violetta Riidas • 12. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhjamaad tahavad kärpida antibiootikumide kasutamist 

Põhjamaad soovivad ühiselt vähendada antibiootikumide tarvitamist, kuna tänu nende liigsele kasutamisele on osa mikroobe muutunud ravimitele resistentseks, Tarbija24.

Soome tervishoiuministeerium toetab ideed, et Põhjamaades võiks kehtida ühtne antibiootikumide kasutamise määr, mis viiks nende ravimite kasutamise Euroopa madalaimale tasemele, kirjutab Yle. Ministeeriumi kinnitusel on antibiootikumide liigne väljakirjutamine kasvav probleem, mille vastu tuleks aktiivselt võidelda, et vältida nende muutumist ebaefektiivseks. 

Vastava ettepaneku Põhjamaadele tegi Rootsi endine tervishoiuminister Bo Könberg, kes uurib võimalusi Skandinaavia riikide meditsiinikoostöö süvendamiseks. Ka soovitab ta Põhjamaadel viia see teema rahvusvahelisele tasemele ning soovitab riikidel osaleda uute antibiootikumide väljatöötamisel. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099