Autor: Violetta Riidas • 13. juuni 2014
Ainult tellijatele

Maris Jesse: vähendame alkoholitarbimist püsivalt 20%

Täna Taani saatkonnas toimunud Eesti elanike alkoholi tarbimist analüüsival ümarlaual ütles Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, et Eesti alkoholipoliitika eesmärk on vähendada Eesti elanike alkoholitarbimist seniselt 10 liitrilt alla 8 liitri absoluutse alkoholini elaniku kohta aastas. Jesse kinnitas, et alkoholiprobleem peab muutuma moraalsest küsimusest meditsiiniliseks. 

„Miks me alkoholiga seotud probleemidest ei räägi?” küsis tänasel meditsiinivaldkonna ekspertide alkoholipoliitikat ja tarbimist analüüsinud ümarlaual Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse. „Viimase 3-4 aasta jooksul on Eesti ühiskonnas tekkinud teadvustus, et alkohol on sõltuvust tekitav aine, mitte lihtsalt moraali küsimus. Me oleme hakanud taas aru saama, et see ei ole esmalt moraali-, vaid meditsiiniline küsimus.”  

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708