Autor: Violetta Riidas • 13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maris Jesse: vähendame alkoholitarbimist püsivalt 20%

Täna Taani saatkonnas toimunud Eesti elanike alkoholi tarbimist analüüsival ümarlaual ütles Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, et Eesti alkoholipoliitika eesmärk on vähendada Eesti elanike alkoholitarbimist seniselt 10 liitrilt alla 8 liitri absoluutse alkoholini elaniku kohta aastas. Jesse kinnitas, et alkoholiprobleem peab muutuma moraalsest küsimusest meditsiiniliseks. 

„Miks me alkoholiga seotud probleemidest ei räägi?” küsis tänasel meditsiinivaldkonna ekspertide alkoholipoliitikat ja tarbimist analüüsinud ümarlaual Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse. „Viimase 3-4 aasta jooksul on Eesti ühiskonnas tekkinud teadvustus, et alkohol on sõltuvust tekitav aine, mitte lihtsalt moraali küsimus. Me oleme hakanud taas aru saama, et see ei ole esmalt moraali-, vaid meditsiiniline küsimus.”  

„Selleks, et me saaksime alkoholikahjusid vähendada, on vaja püsivalt tegeleda alkoholi tarbimise vähendamisega,” märkis Maris Jesse. „Eesti valitsuse alkoholipoliitika eesmärk on, et Eesti elanike alkoholitarbimine väheneks seniselt tasemelt 20% võrra ehk alla 8 liitri absoluutset alkoholi ühe elaniku kohta aastas, mis täna on ca 10 liitrit. Me soovime saavutada Rootsiga sarnase taseme. Meil ei ole vaja tingimata täiskarsklust, sest me saavutame edu juba siis, kui paljud alkoholi tarvitavad inimesed tarvitaksid alkoholi vähem ja võib-olla edaspidi veel vähem. Normiks peaks saama vähesem alkoholitarbimine ning pidutsedes mitte purju joomine.” 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099