Autor: Siret Trull • 17. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aastad Afganistanis olid erinevad

Eesti kirurgide Afganistani siirdumine sai suuresti teoks tänu Taastava Kirurgia Kliiniku veresoontekirurgi  Tiit Mereni initsiatiivile, kes lisaks Briti ja Eesti kaitseministeeriumi kõnelustele ka ise briti sõjakirurgidega läbi rääkis.

Mereni sõnul on temal esimese Eesti kirurgina 2008. aastal Afganistani minnes ülesanne tõestada mitte üksnes enda vaid kogu Eesti arstkonna võimekust ja professionaalsust.  „Minu eesmärk oli see, et kui ma sealt ära tulen, siis britid ütleksid, et eesti kirurgid on head meeskonnamängijad, on piisavalt professionaalid ning et nad oleksid  nõus, et järgmine eestlane saaks samuti sinna minna. Pärast mind läks Jaan Kirss, tema tegi oma missiooni samuti edukalt, mispeale anti luba saata Afganistani terve kirurgiameeskond.“

Esimesse 2011. aastal Afganistani siirdunud kirurgiameeskonda kuulus teiste seas TÜ Kliinikumi anestesioloog Lauri Kõrgvee, kes käis missioonil kokku kolmel korral, olles ka üks viimastest eriarstidest, kes viibis Camp Bastioni sõjahaiglas tänavu aprillis enne rahuvalvemissiooni lõppu. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099