Autor: Triin Tabur • 1. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõustuvad glükomeetri testribade uued hinnad ja rakendub piirhinnasüsteem

Selle aasta 13. juunil allkirjastas sotsiaalminister uue haigekassa meditsiiniseadmete loetelu määruse, millega kehtestatakse glükomeetri testribade osas uute hinnakokkulepetega sõlmitud hinnad. Lisaks rakendub 1. juulist 2014 glükomeetri testribade osas piirhinnasüsteem, teavitas haigekassa.

Piirhinnasüsteemi rakendatakse, kui ühes meditsiiniseadmerühmas on enam kui kaks võrreldavat meditsiiniseadet. Piirhinna rakendamisel lähtutakse seaduses sätestatust ehk haigekassa poolset soodustust arvutatakse meditsiiniseadme rühmas hinnalt odavuselt teise seadme hinnast.

Kui kompenseeritava meditsiiniseadme tegelik hind on kallim kui rühmasisene piirhind, hüvitab haigekassa 90% piirhinnast ning patsiendi kanda jääb 10% piirhinnast ning piirhinna ja tegeliku müügihinna vahe.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708