Tallinnas toimunud kiirtestimisel avastati 3 HIV-postiivset

2. augustil toimusid HIV-i kiirtestimised Tallinnas Solarise keskuses ning Stroomi rannas. Testi käis tegemas 168 inimest, kellest 96 olid mehed ja 72 naised. Vanuseliselt oli enim esindatud 21-40 aastased, neid oli testijate seas veidi üle poole. Kõige noorem testija oli 15aastane tüdruk ja kõige vanem 82aastane mees. 

Testimise käigus leiti 3 HIV-positiivset. Kaks neist olid juba varem oma nakkusest teadlikud. Üks testitu suunati edasistele uuringutele ja testi tulemuste kinnitamisele Merimetsa nakkuspolikliinikusse. 

Kõik inimesed saavad HIV-testi teha aastaringselt, anonüümselt ja tasuta HIV nõustamis- ja testimiskabinettides, pere-, meeste- ja naistearstide juures. Kuni 25-aastased noored saavad testi teha ka Noorte Nõustamiskeskustes. Info testimisvõimaluste leiab siit http://www.hiv.ee/et/HIV-testimine/Kus-saab-HIV-teste-teha

Eestis on HIV levinud peamiselt noorte, 20-29-aastaste inimeste seas. Diagnoositud nakatunute arv ei näita tegelikku HIV-levimust. Paljud HIV-kandjad ei tea, et nad on nakatunud. Hinnatakse, et kokku võib Eestis olla 11-12000 HIV-i nakatunud inimest.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.