HVA haiglad ei täitnud õendusabi mahte rahas 

Rohkem kui pooltel HVA haiglatel jäid täitmata statsionaarse õendusabi ravijuhud rahas, sh Tallinnas, kus on võimalused tänu ELi investeeringutele oluliselt paranenud, näitas haigekassa I poolaasta tegevusaruanne.

Alatäitmist statsionaarses õendusabis kompenseeris ravijuhtude ületäitmine koduõenduses, lisatakse aruandes. On näha, et kõige täpsemalt on 2014 I poolaastal ravijuhtude osas lepinguid täitnud valikupartnerid. Nii lepingu summa kui ravijuhtude poolest on jäänud leping alatäidetuks keskhaiglates. Üldhaiglad ja kohalikud haiglad on aga ületanud ravijuhte keskmiselt 7% võrra.

Haiglavõrgu arengukava haiglatel on kokkuvõtvalt lepingute summa siiski alatäidetud, kuid ravijuhud üle täidetud.

Valikupartnerite lepingud on statsionaarse õendusabi ravijuhtude osas valdavalt täidetud, kohati ka ületäidetud, sagedamini on alatäidetuks jäänud koduõendusteenuse ravijuhud.

Kokkuvõttes ületab statsionaarse õendusabi pakkumine siiski nõudlust ja ravijärjekordi haiglates valdavalt pole või on need väga lühikesed. Samas valitseb vastupidine olukord koduõenduses, kus on kohati ka küllalt pikad ootejärjekorrad. Seega on haigekassa prioriteediks koduõenduse kättesaadavuse parandamine.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.