21. august 2014
Ainult tellijatele

EIK: mõistet „ravim“ saab kasutada vaid organismile kasulike ainete kohta

Euroopa Kohus leidis Saksa kohtu päringule vastates, et mõiste „ravim“ määratluses on oluline, et ainel oleks kasulik toime, mistõttu ei saa seda terminit kasutada ainete kohta, mis ei too kaasa organismi füsioloogilise talitluse paranemist.

Markus D. turustas oma kaupluses aromaatsete taimede segusid, mis sisaldasid sünteetilisi kannabioide. Farmaatsiatööstuse hinnangul ei avaldanud segud inimese füsioloogilisele talitlusele kasulikku toimet. Seetõttu leiti, et Saksa õiguse kohaselt on tegemist „kahtlase ravimiga“, mille turuleviimine on keelatud. G müüs e-kaubanduse veebisaidi kaudu aromaatsete taimede segusid, mis sisaldasid samuti sünteetilisi kannabioide. Ka nende taimede segude puhul kohaldati Saksamaal ravimeid reguleerivaid õigusnorme ja leiti, et tegemist on „kahtlase ravimiga“, mille turuleviimine on keelatud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708