Autor: Siret Trull • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andres Merits: Ebola meditsiiniline tähtsus on tühine

Tartu ülikooli rakendusviroloogia professor Andres Merits, milline võiks olla Põhjamaades ja Ida-Euroopas ainulaadse Tartu Ülikooli siirdemeditsiinikeskuse (SIME) panus Ebola ja Ebola-sarnaste haigustega võitlemisse, küsib Novaator?

Parim panus on tegeleda sellega, millega oleme tegelenud ja teha seda nii hästi, kui oskame. See tähendab ka seda, et hoiame pilku peal tõsisel teaduslikul kirjandusel ja ignoreerime igasugust meediakära.

Loomulikult suhtleme ka oma kolleegidega ja arutame võimalusi, mis lähtuvad meie kompetentsist. Suunata Eesti viroloogid (meid on umbes sadakond, liites juurde kraadiõppurid) kõik nagu üks mees Ebolaga tegelema on absoluutselt mõttetu isegi siis, kui meile ehitatakse tipplaborid ja antakse piiramatud rahalised vahendid. Taolist lähenemist on muudel juhtudel maailmas proovitud ja ma ei oska nimetada ühtegi juhtu, kus see oleks soovitud tulemuse andnud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099