Autor: Siret Trull • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütt: mehed ei peaks häbenema abi ja nõu küsimist

Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt kohtus eile meeste kriisinõustamise ja toetamisega tegelevate organisatsioonide esindajatega. Kohtumistel arutati organisatsioonide tegevust, tulevikuplaane ning koostöö võimalusi.

Helmen Kütti sõnul ei ole lähisuhetevägivallast rääkides õige omistada teatud käitumisviise ainult meestele või ainult naistele. „Vägivallaohvriks langedes küsivad naised sagedamini abi. Mehed seevastu ei taha ennast vägivallaohvriks tunnistada ning üritavad reeglina probleemidega ise toime tulla. See on kindlasti vale hoiak ning abi ja nõu küsimist ei tohiks häbeneda,“ leiab minister.

MTÜ Meeste Kriisikeskuse juhataja Renee Nahkuri sõnul on meeste probleemidele seni pööratud ebaõiglaselt vähe tähelepanu. „Meie keskus ei vastandu kellegagi ning on olemuselt pigem meeste maailmas toimuva koondaja ja kajastaja. Soovime suunata oma ressursid ennetus- ja teavitustööle, et ühiskond märkaks rohkem meeste kriise ja olemust ning mehed ise oskaks enda eest seista ning raskes olukorras ka abi ja nõu küsida,“ selgitas Nahkur. „Samuti tuleb meeles pidada, et iga suhe on alati kahepoolne ning kriisi puhul tuleb tegeleda mõlema sugupoolega,“ lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708