Autor: Triin Tabur • 10. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis on täitmata ligi 1000 õendustöötaja ametikohta

Eile, 9. septembril Põhja-Eesti Regionaalhaiglas korraldatud kampaania „Kuldaväärt abi“ avaüritus keskendus vajadusele õe ametit enam väärtustada ning õdede arvu suurendada.

Tervishoiutöötajate foorumil osalenud 500 õe ja õendustöötajaga kohtusid töökaitseminister Helmen Kütt, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Helju Pikhof, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik ja Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross.

„Patsientide usaldus õdede vastu on täna oluliselt suurem kui paarkümmend aastat tagasi, samuti kasvab meie vananevas ühiskonnas vajadus õdede ja hooldajate järel,“ ütles riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees ja haigekassa juhatuse aseesimees Helju Pikhof.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099