Autor: Triin Tabur • 11. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa haiglas on vajadus õdede järele kaetud

Üleeile avaldas õdede liit teate, et Eestis on täitmata ligi tuhat õe ja õendustöötaja ametikohta. SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ütles, et haiglasse on alati uusi töötajaid vaja, kuid täpsustas, et momendil on Kuressaare haigla õendustöötajatega kaetud, kirjutas Saarte Hääl.

Õendusjuht Annely Õun kinnitas, et Kuressaare haigla saab oma jõududega hakkama. “Mõne töökoha peab mõnikord ära katma, aga sellist asja, et me peaks seetõttu mingi osakonna sulgema, ei ole,” selgitas Õun. Intensiivsem töökoormus tuleneb Õuna sõnul aeg-ajalt sellest, kui keegi jääb lapsehoolduspuhkusele.

Õun nentis, et õeks õppima läinud saarlased väga tihti just Saaremaale tagasi ei tule, kuigi haigla on selle nimel vaeva näinud. «Kui neil on praktika, siis teeme me tööd selle nimel, et nad tuleksid meile tagasi. Praegu loodamegi, et need, kes meil praegu praktikal käivad, tulevad tulevikus Kuressaarde tööle,” rääkis Õun. Viimati tuli õde otse koolist Kuressaare haiglasse tööle kaks aastat tagasi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099