Autor: Violetta Riidas • 17. september 2014
Ainult tellijatele

Teadlane purustas müüdi insomnia kohta

Suurbritannia psühholoogiaprofessor Kevin Morgan arutles rahvusvahelisel uneteadlaste kongressil Tallinnas, et insomnia ei pruugi vastupidiselt levinud eksiarvamusele olla seotud kõrge vanusega, vaid häire võib tekkida varem ja progresseeruda hiljem, kirjutas Tervis.Postimees.

UK Loughborough ülikooli kliiniliste uneuuringute üksuse juht Morgan avastas, et kuigi statistika näitab, et just naistel ning vanematel inimestel esineb unetust rohkem, ei kurda viimased samal määral, et neil oleks unega probleeme. Lisaks ütlevad unetud vanemaealised, et neil arenesid unetuse sümptomid ammu enne 65. eluaastat. Insomnia ehk unetus on unehäire, mille korral esineb suutmatus ilma raskusteta magama jääda, katkendlik uni ja liigvarajane ärkamine.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708