Autor: Violetta Riidas • 26. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus apteegiregulatsioon saab paberile aasta lõpuks

Parlamendi sotsiaalkomisjon plaanib koos sotsiaalministeeriumiga lähiajal ära otsustada ning hiljemalt aasta lõpuks paberile panna muudatused, mis ootavad apteegiturgu ees alates järgmise aasta juunist, kui kehtetuks muutuvad ka suvel suure nõudlusega piirkondades asuvatele apteekidele kehtestatud asutamispiirangud, kirjutas Postimees.

Sotsiaalkomisjoni esimehe, sotsiaaldemokraat Heljo Pikhofi sõnul jätkab komisjon apteegituru regulatsiooni arutamist oktoobris, mil tuleb Tartu Ülikooli ja sotsiaalministeeriumi uuringute tulemusi arvestades otsustada, millist lahendusvarianti eelistada. Eelnõu vormi loodetakse muudatused tema sõnul valada veel sel aastal, kirjutas Postimees.

Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskus uuris riiklike toetusmeetmete mõju maapiirkondade apteekide ja apteegiteenuse püsimajäämisele ning sotsiaalministeerium tegi uuringu üldapteekide geograafilisest paiknemisest ja selle vajadusest. Täna tutvustasid uuringute koostajad neid parlamendi sotsiaalkomisjoni ja majanduskomisjoni ühisel istungil, millest võtsid osa ka apteekide ühenduse, apteekrite liidu, proviisorite koja, ravimiameti ja õiguskantsleri kantselei esindajad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099