Autor: Siret Trull • 29. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noorsportlaste vigastused on sagenenud

Tartu ülikooli spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku juhataja Eve Undi sõnul on noorsportlaste vigastused sagenenud, sest valitakse vale treeningumetoodika ning palju esineb ülekoormust, kirjutab Tartu Postimees.

Millega täpsemalt tegeleb dotsent Eve Unt?

Põhitööna olen spordimeditsiini ja taastusravi kliinikus dotsent ning ka vanemteadur. Igapäevaselt õpetan üliõpilasi ja tegelen teadusega. Teadustöö teemad on seotud peamiselt sportlaste kehalise võimekuse ja geneetilise tausta uurimisega, samuti hindamisega, kuidas mõjub kuumastress arterite jäikusele ja mitmetele muudele metafoorsetele parameetritele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099