Autor: Kadi Heinsalu • 1. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajaleht: arstide pendelränne hoiab väikehaiglaid käigus

Eesti haiglasüsteem toimib praegu suuresti tänu arstide töötamisele mitmes haiglas korraga, mõnes haiglas on külalisarste juba rohkemgi kui kohapealseid meedikuid, kirjutab tänane Postimees.Tervis.

"Eestis kehtib süsteem, et haiglavalved peavad olema kaetud – see tähendab, et osa inimesi on alati huvitatud natukene rohkem teenimisest," rääkis Põlva haigla ülemarst Margit Rikka.

Põlva haigla suudab oma arstidega ära katta igapäevase töö, kuid teatud erialadel, nagu günekoloogia, anestesioloogia ja kirurgia, käivad valveid tegemas n-ö külalisarstid. "Nad ei tule ainult (Tartu Ülikooli – toim) kliinikumist, vaid meil käib näiteks lõikamas ka Räpina haiglas töötav kirurg, kes seal operatsioone teha ei saa, sest tegu on hooldushaiglaga," tõi Rikka näite.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099