Autor: Siret Trull • 6. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Eestil säilib võimalus saada Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuurist toetust

Kõrgetasemelisel Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri peakonverentsil arutati ettepanekut edaspidi toetada lääneriikide asemel arengumaade investeeringuid. Pärast pikki diskussioone otsustati jätta toetusvõimalused avatuks kõikidele liikmesriikidele, sealhulgas Eestile, mis on meile vajalik eelkõige kiirgusohutuse alase hariduse ja väljaõppe edendamise jätkamiseks.

Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuur (IAEA) aitab oma liikmesriikidel läbi tehnilise koostöö programmi parandada tuumatehnoloogia turvalist kasutamist. Programm hõlmab peamiselt tuumatehnoloogia rakendamist energia tootmisel, tervishoiu, põllumajanduse ja veevarustuse valdkonnas. Osa liikmesriikidest on soovitanud agentuuril toetusi jagada edaspidi valdavalt arengumaadele. Eesti ja mitmed teised riigid Euroopa Liidust ja mujalt ei ole sellega päri, sest agentuuri põhikirjast tulenevalt on õigus abi saada kõikidel liikmesriikidel. Konverentsil otsustati, et praegu jätkub toetuste jagamisel kehtiv süsteem, kuid samas ei välistatud selle ümbervaatamist tulevikus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708