Autor: Siret Trull • 7. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Henn  Pärn: Lootus pole kadunud

Riiklik lepitaja Henn Pärn loodab, et töörahu tervishoius õnnestub säilitada, kuid möönab, et lahendused on lühiajalised ning kiirelt on vaja hakata langetama maksupoliitilisi otsuseid tervishoiu rahastamise muutmiseks.

Vastates küsimusele, kas riiklik lepitaja usub, et kollektiivleppe nõudmiste osas on võimalik jõuda kokkuleppele ja töörahu säilitada, vastas Henn Pärn, et  lootused ei ole kõik kadunud, aga need lahendused, mis praegu paistavad, on väga lühiajalised. „Olen selles protsessis ju pikalt olnud. Oleme kogu aeg leidnud lahendusi ja püüame ka praegu leida, aga samas teadvustan, et haigekassa nende protsesside jätkumisel ei ole enam pikalt jätkusuutlik.“

Kuigi WHO juba viis aastat tagasi viitas, et Eesti tervishoiu rahastamist on vaja muuta, on vahepeal toimunud üksnes  sisemine kohandumine. Olulised otsused on ikka tegemata  ning  toimub hiiliv tervishoiuteenuste kättesaadavuse vähendamine. Kõikvõimalikke uuringuid on Pärna sõnul piisavalt tehtud, valikud selged ning nüüd on vaja otsuseid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099