Autor: Siret Trull • 3. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Kokkuleppele ei saadud ka lepitaja abiga

Eilne kohtumine riikliku lepitaja juures tervishoiutöötajate ja tööandjate esindajaid kokkuleppele lähemale ei viinud. Riiklik lepitaja võttis nädalaks aja maha, et selgitada välja, kas on võimalik teha osapooltele uus pakkumine või tuleb vormistada eriarvamuste protokoll.

Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa selgitas, et minister ei pea võimalikuks tõsta tervishoiutöötajate miinimumpalka rohkem kui 6,2% ja sellest tulenevalt ei ole tööandjad teinud suuremat pakkumist. Kuid see ei ole piisav.  Rehemaa kinnitusel on miinimumpalga küsimus nö alusküsimus, milles tuleb esimesena kokkuleppele jõuda, sest sellest sõltub kõik muu: ületöötasu, öötöö koefitsient, koolituse summad.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708