Autor: Siret Trull • 3. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuleppele ei saadud ka lepitaja abiga

Eilne kohtumine riikliku lepitaja juures tervishoiutöötajate ja tööandjate esindajaid kokkuleppele lähemale ei viinud. Riiklik lepitaja võttis nädalaks aja maha, et selgitada välja, kas on võimalik teha osapooltele uus pakkumine või tuleb vormistada eriarvamuste protokoll.

Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa selgitas, et minister ei pea võimalikuks tõsta tervishoiutöötajate miinimumpalka rohkem kui 6,2% ja sellest tulenevalt ei ole tööandjad teinud suuremat pakkumist. Kuid see ei ole piisav.  Rehemaa kinnitusel on miinimumpalga küsimus nö alusküsimus, milles tuleb esimesena kokkuleppele jõuda, sest sellest sõltub kõik muu: ületöötasu, öötöö koefitsient, koolituse summad.

„Selle ütlesime välja nii meie kui ka lepitaja, et kui ei tule suuremat pakkumist, siis teeme eriarvamuste protokolli ja uuest aastast töörahu meil siis ei ole,“ tõdes arstide esindaja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099