Kruuse: investeeringud töötervishoidu on tööandjale kasumlikud

Oktoobris pööratakse rohkem tähelepanu töötervishoiule ja tööohutusele. Täna toimub sotsiaalministeeriumi juba kolmandat korda korraldatav ergonoomiakonverents, kus Eesti, Suurbritannia, Soome ja Rootsi tööohutuseksperdid arutlevad töötervishoiu ja selleks tehtavate kulutuste kasumlikkuse üle.

„Kogu maailmas on ettevõtted küsimuse ees, kas ennetustegevused tervisliku töökeskkonna loomisel on ettevõtte jaoks üksnes kulu või kaasneb sellega ka tulu. Uuringud näitavad, et investeeringud töötervishoidu on tööandjale kasumlikud, andes igalt investeeritud eurolt tulu ligi 2,2 eurot,“ ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse konverentsi avasõnades. „Ohutu ja tervist hoidva töökeskkonna loomine on igaühe ülesanne. Igal töötajal on oluline pöörata tähelepanu ohutusnõuetele ja töötervishoiuarsti nõuannetele. Sama tähtis on ka tööandjatel hoolt kanda oma personali ohutu ja turvalise töökeskkonna eest,“ lisas minister.

Kuulajad saavad ülevaate tööohutuse kasumlikkust käsitlevast ulatuslikust rahvusvahelisest uuringust. Eksperdid tutvustavad Soome ja Suurbritannia kogemusi tööõnnetuste vältimisel ning selgitavad, kuidas töökultuur on osa ettevõtte kuvandist ja kvaliteedil näitajaist.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.