Autor: Siret Trull • 12. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Kruuse selgitas sotsiaalse ja tööalase rehabilitatsiooni olemust

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse on Tartus, et selgitada töövõimereformiga planeeritavaid muudatusi rehabilitatsiooniteenustes. Uue eelnõu kohaselt on kahte liiki rehabilitatsiooni: sotsiaalne (Sotsiaalkindlustusamet) ja tööalane (Töötukassa). Tööalase kui ka sotsiaalse rehabilitatsiooni saajate sihtrühm võrreldes täna rehabilitatsiooni saavate isikutega laieneb. Lisaks puudega inimesele võib tööalast rehabilitatsiooni saada ka inimene, kellel ei ole puuet määratud, kuid kellel on osaline töövõime või püsiv töövõimetus.

„Tööalase rehabilitatsiooni teenuse osutamine peab soodustama isiku töörakendumist, töötamise jätkamist ning tööandjal sobiva tööjõu saamist,“ ütles minister Kruuse. „Sotsiaalse rehabilitatsiooni põhiülesanne on aga eelkõige toetada inimest igapäevaeluga toimetulekul,“ lisas minister.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708