Autor: Triin Tabur • 16. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riikliku lepitaja pakkumine jäi tervishoiutöötajate küsitule alla

Riiklik lepitaja Henn Pärn tegi täna haiglate liidule ja tervishoiutöötajate kutseliitudele pakkumise kollektiivleppe läbirääkimisteks. Lepitaja nendib, et enamik esialgse kollektiivlepingu projekti punkte ei ole ilma täiendavate rahaliste vahenditeta siiski täidetavad.

Lepitaja lisab, et konsulteerides sotsiaalministeeriumi ning haigekassa esindajatega on selgunud, et selliseid vahendeid riigieelarvest eraldada pole võimalik, siis teeb ta ettepaneku sõlmitava kollektiivlepinguga reguleerida vaid töötasu alammäärad ja 2012. aaasta kollektiivlepingus juba kokku lepitud, kuid tänaseni realiseerimata töökoormuse punkt, mis täiendavat rahastamist ei vaja.

Arstide nõudmised olid:

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099