Autor: Triin Tabur • 16. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuendati Euroopa vähktõvevastast tegevuskava

Maailma Terviseorganisatsiooni alla kuuluva Rahvusvahelise Vähiuuringute Keskuse ja Euroopa Komisjoni poolt on välja antud Euroopa vähktõvevastase tegevuskava neljandas täiendatud väljaanne, kus sisaldub muu hulgas ka hoiatus alkoholi kui vähkitekitava aine kohta, teavitas Eesti Karskusliit.

Esimene otsustav ühendus alkoholi ja vähi vahel loodi 1987. aastal, kuid peaaegu 25 aastat hiljem on inimeste teadlikkus selles osas alarmeerivalt madal. Näiteks leidis 2010. aasta Eurobaromeetri raport, et viiest eurooplasest ei usu alkoholi ja vähi vahelist seost üks eurooplane. Värske Austraalia uurimus näitab koguni, et ainult 47% sealsetest inimestest on teadlik alkoholi ja vähi seosest.

Kõigis alkohoolsetes jookides olev etanool on klassifitseeritud esimese astme kantserogeenina, nagu ka näiteks tubakas ja asbest. Nagu raport kinnitab, ei ole “mingit kahtlust”, et alkoholi põhjustab suu-, neelu-, kõri-, söögitoru-, rinna-, soole- ja maksavähki.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099