Autor: Triin Tabur • 16. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Uuendati Euroopa vähktõvevastast tegevuskava

Maailma Terviseorganisatsiooni alla kuuluva Rahvusvahelise Vähiuuringute Keskuse ja Euroopa Komisjoni poolt on välja antud Euroopa vähktõvevastase tegevuskava neljandas täiendatud väljaanne, kus sisaldub muu hulgas ka hoiatus alkoholi kui vähkitekitava aine kohta, teavitas Eesti Karskusliit.

Esimene otsustav ühendus alkoholi ja vähi vahel loodi 1987. aastal, kuid peaaegu 25 aastat hiljem on inimeste teadlikkus selles osas alarmeerivalt madal. Näiteks leidis 2010. aasta Eurobaromeetri raport, et viiest eurooplasest ei usu alkoholi ja vähi vahelist seost üks eurooplane. Värske Austraalia uurimus näitab koguni, et ainult 47% sealsetest inimestest on teadlik alkoholi ja vähi seosest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708