Autor: Kadi Heinsalu • 30. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiivet soovitab massiivset gripivaktsineerimise kampaaniat

Neljapäevasel gripifoorumil rääkis TÜ tervishoiu instituudi juht Raul-Allan Kiivet gripivastase vaktsineerimise kulutõhususe värskest uuringust. Uuringugrupp järeldas, et tuleks käivitada massiivne meediakampaania gripivaktsineerimise tähtsusest.

Ta tutvustas uuringut, mille viis läbi töörühm, kuhu kuulusid näiteks Triin Võrno, Matti Maimets, Karin Lutsar jt.

Uuringus ei võrreldud kahte erinevat gripivaktsiini, vaid vaktsineerimist ja mittevaktsineerimist. Kiivet rääkis, et uuringu käigus tutvusti muu maailma uuringutega. Vaktsineerimine vähendas grippi haigestumist, kuid ei andnud täiendavat kaitset riskigruppi kuuluva inimese põhihaiguse suhtes. "Sellest tekib kohe lihtne küsimus, miks siis kaitset pakkuda just riskigrupi liikmetele ja mitte kõigile?" rääkis Kiivet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099