Autor: Violetta Riidas • 4. november 2014
Ainult tellijatele

Soola lisama ei pea, uudne elektrilusikas annab toidule maitse

Kui supp on mage, siis võime sellele soola lisada. Ent võime ka jätta soola lisamata ja süüa edasi hoopis Araabia Ühendemiraatides välja töötatud erilise lusikaga, millesse asetatud elektroodid lasevad keele otsa tillukesi vooluimpulsse, mis tekitavad soolase maitse aistingu, vahendas ERR Teadusuudised.

Nii saame ka soola tarbimist vähendada, kui näiteks arst on seda soovitanud, aga magedat suppi ka lürpima ei pea. Lusika loojad Nimesha Ranasinghe Abu Dhabi New Yorgi ülikoolist ja ta kolleegid on valmis teinud ka joogile lisamaitset andva pudeli, mille suul asuvad samuti pisikesed elektroodid. Kui neist lusika või pudeli elektroodidest juhtida läbi erisuguse sageduse ja tugevusega voolu, siis võime sööjale või joojale tekitada soolase või hapu või ka hoopis kibeda maitseelamuse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708