Autor: Siret Trull • 21. november 2014
Ainult tellijatele

Pool aastat võrdlusriikide hindade refereerimist

Poole aasta eest tehtud seaduse muudatustega laiendasime ja täpsustasime seda põhimõtet, et ravimi hinnakokkuleppe sõlmimisel ja muutmisel, sh pikendamisel, tuleb juhinduda teistes kindlates riikides kehtivast ravimihinnast. Eesti jaoks on need riigid Läti, Leedu ja Slovakkia, rääkis sotsiaalministeeriumi ravimiosakonna juht Dagmar Rüütel.

Kui hinnakokkulepe on sõlmitud, aga aja möödudes muutuvad teistes riikides ravimite hinnad, oleks vaja ajakohastada ka Eestis kehtivat hinnakokkulepet. Kokku sai lepitud ka selle, kuidas toimida, kui kokkuleppepele ei jõuta: tuleb algatada menetlus ravimi välja arvamiseks. Seni, kuni ravim on välja arvatud või on uuele hinnakokkuleppele jõutud, tuleb piirhinnaks kehtestada madalaim ravimi hind märgitud riikidest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708