Autor: Siret Trull • 24. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastsündinute suhkurtõve ravist sulfonüüluureaga

Raport empiirilise sulfonüüluurea ravi rakendamisest vastsündinute diabeedi korral enne geneetilist diagnoosi toob esile mitmed vastuolud.

Uuring hõlmas üheksat vastsündinut, kellel diagnoositi diabeet 14 päeva jooksul pärast sündi ning kelle puhul katsetati geneetiliste testide tulemusi sulfonüüluurea ravimit oodates. Kõigil juhtudel, mis on registreeritud ka Chicago Ülikooli monogeense diabeedi registris, varieerus diabeedi alguse ja geneetilise diagnoosi vahele jäänud aeg 28-st kuni 252 päevani.

Vahepeal viidi väikelastest kaheksa insuliiniravilt edukalt üle sulfonüüluurea ravile, märkis uuringut juhtinud Siri

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099