Autor: Triin Tabur • 1. detsember 2014
Ainult tellijatele

Teder: haigekassa peab teenuse kvaliteeti hindama ka enne lepingu sõlmimist

Õiguskantsler Indrek Teder analüüsis omal algatusel õendusabi ehk hooldusraviteenuse rahastamise mõju teenuse kasutajate põhiõigustele. Ta leidis, et haigekassa on sõlminud ravi rahastamise lepinguid hindamata eelnevalt piisavalt kõikide pakkujate teenuse kvaliteeti. Tederi hinnangul kahjustab selline toimimine teenust vajavate inimeste õigusi. 

Seaduse järgi peaks haigekassa juba enne lepingute sõlmimist silmas pidama pakutavate tervishoiuteenuste kvaliteeti. Seni on haigekassa jätnud piisavalt hindamata, kas kõik tulevased lepingupartnerid on võimelised otstarbeka rahakasutuse juures võimalikult head kvaliteeti pakkuma.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708