Autor: Violetta Riidas • 11. detsember 2014
Ainult tellijatele

Pille Ilves: ELi direktiiv rõhutab raha vaba liikumise põhimõtet

Eesti patsientide esindusühingu juhataja Pille Ilves ütles Postimees Tervisele, et patsiendile tuleks hüvitada tervishoiuteenused olenemata sellest, kus ja millal ta teenuseid sai ja kas teenuseosutajal on leping haigekassaga või mitte.      

Ilves nimetab seda «raha patsiendiga kaasa» põhimõtteks. Tema hinnangul rõhutab sellist vaba raha piiriüleselt liikumise põhimõtet ka Euroopa Liidu direktiiv. «Ravikindlustuse seaduse § 66-1 kajastab mingil määral vaba liikumise põhimõtet, kuid lisatud on ka kolm piirangut, mis vaba liikumise põhimõtte rakendumist oluliselt vähendavad,» rääkis ta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708