Autor: Violetta Riidas • 17. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valga haigla sai uue kompuutertomograafi

Detsembrist alustas Valga haiglas tööd uus Siemensi kompuutertomograaf, mille abil on võimalik kiiremini ja täpsemini haigusi diagnoosida, samuti erakorralistele probleemidele paremini lahendusi leida. 

Valga haigla ravijuht Kristel Kivisilla sõnul saab uue kompuutertomograafiga uurida kõiki kehapiirkondi. „Saadud vastused on täpsemad, kuna uuritava kihi paksus on 1-2 mm. Vanemal aparaadil oli see 5-6 mm,“ märkis Kivisild.

Ta lisas, et nüüdistehnoloogia võimaldab haiglas läbi viia uusi uuringuid, näiteks vaadelda  veresooni, milline võimalus vana kompuutertomograafiga puudus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099