Kliinik Elite koondab üle 20 inimese

Andrei Sõritsa (ASi Kliinik Elite tegevjuht)
Andrei Sõritsa (ASi Kliinik Elite tegevjuht)

AS Kliinik Elites algab kollektiivne personali koondamine seoses Eesti Haigekassa otsusega lõpetada Elitega sünnitusabileping, teatas haigla.

Koondada tuleb 20 inimest, kellest 10 on arstid, 6 ämmaemandad ja 4 õed ja abiõed. Enamiku töötajate tööstaaž Elite Kliinikus on üle 5 aasta. Koondamine toimub vastavalt Eesti seadustele ja Töötukassa kontrolli all.

Seoses sünnitusabi lõpetamisega AS Kliinik Elite kaotab prognostiliselt umbes 15% oma aastakäibest. Koondamise kuludeks on planeeritud üle 70 000 euro.  AS Kliinik Elite jätkab Eesti Haigekassa partnerina günekoloogia, kehavälise viljastamise ja kõrva-nina-kurguhaiguste valdkonnas. Samuti pakume eriarstiabi veel 11-l erialal. Töötamist jätkavat 40 eriarsti, 20 nendest on naistearstid.

Kliinik Elite AS omanik ja juht Andrei Sõritsa märkis, et sünnitusabi teenuse lõpetamine Elite Kliinikus ei olnud seotud rasedate sooviga ega kliiniku võimetusega sünnitusabi pakkuda, vaid ainult Eesti Haigekassa poliitilise otsusega. "On teada, et poliitilised otsused on relv majanduses. Ainult nii oli võimalik Eesti ainuke erasünnitusmaja, mis töötas 13 aastat, sundida uksi sulgema. Leiame, et riigistamine meditsiinis ei ole Eesti inimestele kasuks, samamoodi nagu teistes valdkondades. Konkurentsi kaotamine ja patsientide vaba liikumise piiramine ainult riiklike haiglate vahel ei too meditsiinilise teenuse parenemist, järjekordade lühenemist ega hinnalangust. Olukorras, kus meditsiinis ei jätku ressursse, on erainvesteerinutest loobumine lühinägelik. See on ohumärk

investoritele, kellel on plaanid investeerida Eesti meditsiini. Turumajanduse printsiipide eiramine ja solidaarsuse katte all riigistamine meditsiinis on halb märk Eesti arengule."

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.