Autor: Violetta Riidas • 30. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ivo Saarma: patsientide vaba liikumine toetab solidaarsust

Foto: Terje Lepp
Erahaigla Fertilitas ja Eesti Eratervishoiuasutuste Liidu juht Ivo Saarma kaitseb patsientide vaba liikumist ja kommenteerib ITK juhi Ralf Allikvee arvamust.

Juhin tähelepanu, et juba aastaid on EHK oma aastaraamatutes (2012, 2013) väitnud, et järjekorrad ei ole tingitud üksnes rahapuudusest, kuivõrd tänane probleem on tervishoiuasutuse suutlikkus teenust pakkuda ja see on omakorda suurel määral seotud personaliprobleemiga. Siit tulenevalt oleks PVL ( patsientide vabaliikumise) rakendumisel selge positiivne mõju ravijärjekordadele, toimuks ressursi ümberpaiknemine sinna, kus on suutlikkus enam pakkuda. Dr Allikvee arvamusest jääb mulje, nagu PVL puudutaks vaid erahaiglaid. Ei, see puudutab kõiki tervishoiuasutusi sh  HVA haiglaid. Teades kui massiivselt täna HVA haiglates müügitööga tegeletakse usungi, et see muudatus mõjutab neid sama palju. Leian, et väga küsitav on rääkida tervishoius niši teenusest või vahel kuulen, et mõnest teenusest räägitakse ka kui luksustootest. Mis need on ?a

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708