Kuula artiklit
1. veebruar 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õigusteadlane: pikad ravijärjekorrad võivad riivata inimõigusi

Patsiendid.
Foto: ÄP/Raul Mee
Eestis tõmmatakse tervishoidu üha kokku, arsti juurde tuleb minna üha kaugemale, sest tervishoid koondub maakonnakeskustesse. Tallinna Ülikooli inimõiguste dotsent Mart Susi sõnul võib olukord tipneda inimõiguste rikkumisega.

"See on inimõiguste rikkumine juhul, kui me saame väita, et selle kontsentratsiooni tõttu on reaalselt seatud ohtu inimese elu ja tervis ja see tuleneb riigi majanduspoliitikast," ütles Susi intervjuus ajalehele Pealinn."Riik peab ju tagama selle, et mitte kuidagi riigivõimu tegevuse tulemusena pole inimese tervis ohustatud," jätkas ta. Rahvusvaheline inimõiguste teooria leiab Susi sõnul, et meditsiini puhul pole tähtis, kas tegemist on avaliku või erahaiglaga, kõigil on ühtviisi kohustus inimõigusi tagada."Meil on probleemiks pikad eriarsti järjekorrad, ja kui õnnestub tõendada, et just seetõttu on inimene kaotanud elu või tervis oluliselt halvenenud, siis saame öelda, et on tegu inimõiguste rikkumisega," lisas õigusteadlane.

 

Õigusteadlane: pikad ravijärjekorrad võivad riivata inimõigusi
Kuula artiklit

Õigusteadlane: pikad ravijärjekorrad võivad riivata inimõigusi

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708