Autor: Violetta Riidas • 8. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Potisepp: Suhkur on eluspüsimiseks hädavajalik

Foto: Terje Lepp
Mitmete kanalite vahendusel leviv info, justkui saaks jogurtipakendil märgitud suhkrute koguse teisendada tootes sisalduva valge suhkru koguseks, on asjatundmatu ning tarbijaid eksitav.

„Tegu on suhkrute koguse eksliku tõlgendusega – pakendil märgitud suhkrute kogus ei koosne ainult tootesse magususe saavutamiseks lisatud valgest suhkrust ehk rafineeritud suhkrust, vaid muuhulgas ka piimas juba algselt sisalduvast piimasuhkrust ehk laktoosist ning erinevate marjade ja viljade lisamisel tootesse jõudvast marjasuhkurust ehk fruktoosist,“ selgitas Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099