Ainult tellijatele
30. oktoober 2015
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ teadur: bakteritega inimesi hirmutada ei tasu

Eriti meeldivad bakteritele kiudainerikkad toidud, näiteks täisteraviljatooted, seemned, pähklid ning puu- ja köögiviljad.
Autor: Scanpix/Caro

Kui eelmistel kümnenditel levis popkultuuris tänu reklaamidele mõtteviis, et baktereid tuleks igal võimalusel hävitada, siis reaalsuses aitavad need inimestel toitu seedida ja kaitsta organismi haigustekitajate eest, mistõttu tuleks kehas ja kehal elutsevate mikroobikoosluste eest sobivalt hoolt kanda.

„Lisaks sellele, et me ise suudame toitaineid seedida ja energia (hankimiseks) kasutada, on meie bakterid palju võimekamad – need, kes meie sooles elavad – ja nad aitavad meil veel kümme korda rohkem seda kasu kätte saada. Nemad aitavad meid ja meie peame tegelikult neid toitma,“ tõi Tallinna tehnikaülikooli toiduinstituudi vanemteadur Signe Adamberg saates "Terevisioon" näite, vahendas ERRi teadusportaal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708