• 30.10.15, 08:02
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

TTÜ teadur: bakteritega inimesi hirmutada ei tasu

Kui eelmistel kümnenditel levis popkultuuris tänu reklaamidele mõtteviis, et baktereid tuleks igal võimalusel hävitada, siis reaalsuses aitavad need inimestel toitu seedida ja kaitsta organismi haigustekitajate eest, mistõttu tuleks kehas ja kehal elutsevate mikroobikoosluste eest sobivalt hoolt kanda.
Eriti meeldivad bakteritele kiudainerikkad toidud, näiteks täisteraviljatooted, seemned, pähklid ning puu- ja köögiviljad.
  • Eriti meeldivad bakteritele kiudainerikkad toidud, näiteks täisteraviljatooted, seemned, pähklid ning puu- ja köögiviljad. Foto: Scanpix/Caro
„Lisaks sellele, et me ise suudame toitaineid seedida ja energia (hankimiseks) kasutada, on meie bakterid palju võimekamad – need, kes meie sooles elavad – ja nad aitavad meil veel kümme korda rohkem seda kasu kätte saada. Nemad aitavad meid ja meie peame tegelikult neid toitma,“ tõi Tallinna tehnikaülikooli toiduinstituudi vanemteadur Signe Adamberg saates "Terevisioon" näite, vahendas ERRi teadusportaal.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele