Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. TTÜ teadur: bakteritega inimesi hirmutada ei tasu
Eriti meeldivad bakteritele kiudainerikkad toidud, näiteks täisteraviljatooted, seemned, pähklid ning puu- ja köögiviljad.
Foto: Scanpix/Caro
Kui eelmistel kümnenditel levis popkultuuris tänu reklaamidele mõtteviis, et baktereid tuleks igal võimalusel hävitada, siis reaalsuses aitavad need inimestel toitu seedida ja kaitsta organismi haigustekitajate eest, mistõttu tuleks kehas ja kehal elutsevate mikroobikoosluste eest sobivalt hoolt kanda.
„Lisaks sellele, et me ise suudame toitaineid seedida ja energia (hankimiseks) kasutada, on meie bakterid palju võimekamad – need, kes meie sooles elavad – ja nad aitavad meil veel kümme korda rohkem seda kasu kätte saada. Nemad aitavad meid ja meie peame tegelikult neid toitma,“ tõi Tallinna tehnikaülikooli toiduinstituudi vanemteadur Signe Adamberg saates "Terevisioon" näite, vahendas ERRi teadusportaal.