10. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimite Medikinet XL ning Xymelin ja Xymelin Menthol tarneraskused

Foto: Internet
Ravimiametile on teada antud ravimite Medikinet XL ning Xymelin ja Xymelin Menthol tarneraskustest.

Müügiloa hoidja Medice Arzneimittel Pütter GmbH & Co. KG teatas ravimi Medikinet XL 40 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate kõvakapslite (toimeaine metüülfenidaat) tarneraskusest, mis kestavad eeldatavasti 2016. a jaanuari lõpuni. Sama ravimi teised tugevused on apteekides saadaval, samuti on saadaval metüülfenidaati sisaldavad  toimeainet prolongeeritult vabastavad tabletid (Concerta). Patsiendid peaksid ravi jätkamise osas ühendust võtma oma raviarstiga.Müügiloa hoidja Takeda Pharma AS teatas Xymelin Menthol 1 mg/ml ninasprei tarneraskusest, mille eeldatav kestus on 2016. a jaanuarini ja Xymelin 1 mg/ml ninasprei tarneraskusest, mis kestab 2016. aasta maini. Mõlema ravimi toimeaineks on ksülometasoliin. Apteekides on saadaval teiste tootjate ksülometasoliini sisaldavad preparaadid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099