12. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimest tüüpi diabeedi ennetamine: teine insuliinivaktsiini uuring

Vaktsineerimisega loodetakse inimesi tulevikus insuliini süstimisest säästa.
Foto: Andras Kralla
Väikelaste jaoks saab esimest tüüpi diabeedi vastane vaktsineerimine peagi võimalikuks: Pre-POINTearly vaktsineerimisuuring hõlmab Saksamaa lapsi vanuses kuuest kuust kahe aastani, kellel on mõnel esimese astme sugulasel esimest tüüpi diabeet.

Eelnenud Pre-POINT uuringus tekitati kahe- kuni seitsmeaastastel lastel positiivne immuunsusreaktsioon insuliinipulbri abil. Nüüd kontrollitakse järgnenud Pre-POINTearly uuringus, kas seda mõju on võimalik kinnitada, andes väga väikestele lastele suukaudset insuliini, ning kas esimest tüüpi diabeeti on võimalik pikema aja jooksul vältida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099